marți, 22 noiembrie 2016

Veşti din China: Zona de liber schimb Tianjin lansează un tren de marfă China- Europa

 (traducere din limba franceză, articole publicate de ziarişti francofoni acreditaţi în China. Articol apărut în 21 noiembrie 2016. )

          Luni dimineaţă, deci ieri, 21 noiembrie 2016, un marfar a plecat din zona economică pilot a oraşului de coastă Tianjin, din Nordul Chinei. Este încărcat cu 104 containere cu materiale de construcţie şi va ajunge la Minsk, capitala Bielorusiei în jur de 04 decembrie.
          Trenul va ieşi din China prin vama Erlianhaote din provincia Mongolia Interioară şi se va îndrepta spre parcul industrial sino- bielorus din Minsk, conform celor comunicate de Comitetul de administraţie al Zonei portuare Dongjiang din Tianjin. La întoarcere, va transporta mărfuri spre China, printre care produse din lemn din Bielorusia şi ţările vecine acesteia.
          Marfarul Tianjin- Minsk va transporta 30.000 de tone de produse pe parcursul celor 20 de curse pe care le va efectua pe an.
          Prin punerea în circulaţie a acestui tren de marfă între China şi Europa, Zona portuară Dongjiang va avea un rol important, fiindcă leagă Drumul maritim al mătăsii din sec 21 cu Centura economică a Drumului mătăsii.
          Acest servici de transport de marfă ar trebui să fie extins pe viitor spre mai multe oraşe europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.